Powered By Blogger

četvrtak, 3. travnja 2014.

                                    Punjeni sampinjoni



Malo vise truda za vase goste ili ukucane. Sjajno predjelo ili prilog su ovi punjeni sampinjoni pa ispohovani.


                     Sastojci
  • 20 komada sampinjona
  • 200 g sunke,
  • 200 g dimljenog sira,
  • 1-2 kasike kisele pavlake,
  • malo persuna,
  • so, biber,
  • 1 ksika margarina,
  • i 1/2 kasika ulja,
  • jaje,
  • ulje za przenje,
  • brasno, prezle
           Priprema:
Ocistimo sampinjone i uklonimo im donji dio koje iseckamo na sitne kockice.
U tiganj stavite margarin i ulje pa zagijte i stavite iseckane sampinjone sa sitno iseckanom sunkom. Ostavite da se proprzi pa uklonite visak tecnosti.
Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohladi pa dodajte rendani sir i persun i promjesajte.
Dodajte jednu kasiku pavlake i ako je gusto i kompaktno nemojte vise da se ne razvodeni.
Uzimajte po jedan sampinjon i punite unutrasnjost ovim sastavom.
Uvaljajte u brasno, jaje pa prezlu i pohujte na ulju zagrijanom na srednjoj jacini.
Isponovane sampinjone odstranite na ubus da se ocijedi visak masnoce.
Poslužite tople.
 Nadam se da ce vam se svidjeti ovo sjajno predjelo!!!

Nema komentara:

Objavi komentar