Powered By Blogger

utorak, 25. ožujka 2014.

                            Lijepi nokti-san svake zene


 

Dugi, kratki, različitih boja, umjetni ili prirodni. San svake žene su lijepi i njegovani nokti, jer zapravo pokazuju koliko se brige pridodaje zdravlju i higijeni. Ali kako u svemu tako i u ovom slučaju ukusi su različiti. Za njihovu ljepotu dovoljno je izdvojiti samo par minuta, a sve potrebne stvari za njegu mogu biti potpuno prirodne.
Pri svakom upoznavanju nekako nam uvijek pogled poleti prema rukama i noktima osobe koju smo upravo upoznali. Njegovane ili ne, ruke i nokti su nešto što ne možemo sakriti i što je stalno izloženo tuđim pogledima. Evo kako svojim noktima i rukama možemo pružiti lijep izgled i kvalitetnu njegu.

Evo kako u nekoliko koraka na prirodan način možete postići lijepe i njegovane nokte i ruke.

Maslinovo ulje – dar iz prirode čini čuda za naše tijelo, pa tako i za nokte i kožu naših ruku. Pomiješamo li par kapi limunovog soka sa uljem, dobit ćemo prirodni eliksir kojeg utrljamo na ruke i područje oko noktiju. Tako ćemo potaknuti cirkulaciju, koža ruku bit će elastičnija, a nokti sjajniji.
Jogurt – dovoljno je jednom dnevno par minuta držati ruke u jogurtu što će blagotvorno djelovati na njih i dati im čvrstoću.
Med i limun – mješavina koju također nanesemo na ruke i ostavimo da djeluje neko vrijeme. Bilo bi dobro da pri tome navučemo pamučne rukavice koje će produžiti njezino djelovanje.
Ricinusovo ulje i mljeveni orasi – idealana smjesa za jače i čvršće nokte.
Vrlo je važno da dnevno barem jednom lagano istrljamo područje oko noktiju sa bilo kojim od navedenih preparata, pa će kožica oko nokta postati nježnija. Zapamtite, kožicu ne rezati, već ju lagano gurati prema korijenu nokta jer ona ima vrlo važnu ulogu u zaštiti samog nokta. I naravno, grickanje noktiju potpuno je isključeno. Ružna navika uništit će nokte bez obzira koliko se brinuli o njihovoj njezi, a da ne spominjemo koliko je nehigijenska.
Odabir pravog laka koji neće naštetiti zdravlju nokta, pravilno rezanje i rašpanje, te sam oblik i dužina također će pridonijeti njihovom zdravom izgledu i ljepoti. Sve što je prirodno izgleda ljepše i zdravije.

Nema komentara:

Objavi komentar