Sastojci:
Za biskvit:
- 70 g brašna
- 4 jaja
- 100 g margarina
- 100 g šećera
- 130 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica kakaa
- 1 vaniln šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl slatkog vrhnja
Za kremu:
- 400 g nuttele
- 400 g mascarpone sira
- 250 g sitno nasjeckanih pečenih lješnjaka
- 100 g mljevenih napolitanki s lješnjacima
Za ukrašavanje:
- 400 g nuttele
- 70 g čokolade
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer, pa dodati žumanjke, otopljenu čokoladu, kakao, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i slatko vrhnje.
2. Posebno umutiti snijeg od bjelanjaka, te pomiješati s ostalim sastojcima i polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega 1/3 smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dva biskvita.
Krema:
Pomiješati nuttelu i mascarpone sir, pa izmiksati. Dodati lješnjake i mljevene napolitanke, te promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom i naslagati jednu na drugu.
2. Nadjevenu tortu premazati nuttelom, a bočne stranice ukrasiti šlagom od slatkog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar