-zovu ga i nebeske kocke
osim malina mogu da se stave i visnje,ribizle na sva tri nacina je odlicno
Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika tople vode
- 150 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 600 g malina -mogu i zamrznute
- 200 g šećera
- 3 kašike gustina
- 1 dl vode
- 2 kesice od 9 g želatina
- 10 kašika vode
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 200 g šlaga u prahu
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 dl čokoladnog mleka
- 2 dl mleka
- 250 g četvortastog keksa sa jedne strane preliven čokoladom (ja koristim Zlatni pek preliven čokoladom)
- 200 g čokolade
- 6 kašika ulja
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom. U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode. Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mlijeka
Fil od malina:
U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri. Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).
Fil:
Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera. Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding. Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni dio keksa okrenut na gore) potapan u mlijeko onom stranom bez čokolade, pa drugi dio fila.
Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom:
Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar