Powered By Blogger

četvrtak, 3. travnja 2014.

                           PECENI SVINJSKI BUT



Jednostavna priprema a odlicno jelo.Peceno u komadu da se ne susi meso,a poslije isjeceno na snicle.
PRIJATNO!!!


  • 700g buta u komadu 
  • 3-4 cena bijelog luka
  •  suhi zacini,zacinska paprika ( slatka )   
  • oko 400ml vode

 Kad se meso skoro ispece dodati krompir ( krompir se moze zacini na isti nacin ) ako neko ne voli  moze i bez senfa.

Komad mesa narezati nozem,u te pukotine staviti bijeli luk izrezan na komade,u jednu posudu staviti zacine,crvenu mljevenu zacinsku papriku,kasicicu senfa i malo ulja.Sve to izmjesati i premazati meso s tom mjesavinom zacina.
Kad se meso malo zapece dodati vode i nastaviti peci,tokom pecenja dodavati vodu ako je potrebno.

Nema komentara:

Objavi komentar