Powered By Blogger

srijeda, 19. ožujka 2014.

Oblikujte obrve po strukturi lica

       Koji oblik obrva odgovara vašem licu?


Ponovo su u modi guste, cupave i debele obrve, ali odgovaraju li one vama? I koji vam oblik uopće odgovara? Ne bismo baš htjeli dramatizirati, ali promjena oblika obrva nekome može promjeniti zivot. Njihova funkcija je sprijevciti slijevanje tekucine, tj. znoja u oci, ali nama zenama obrve znace toliko vise od toga. One uokviruju lice i, ako su pravog oblika, oci izgledaju krupnije, blistavije, otvorenije, i sminka dobiva na smislu. Kada se podvuče crta, oblik obrva trebao bi upotpuniti oblik oka. Neodgovarajući oblik obrva moze uciniti toliko toga loseg.



S obrvama čiji je luk previse ostar možete izgledati previše strogo ili ljuto. Ako su predugaske i spustaju se, izgledati ćete tuzno ili kao da ste izašli iz  filma iz dvadesetih. Ako previše istanjite obrve, smanjiti ćete karakter lica. Ljuti? Tužni? Bez karaktera? Naveli smo dovoljno razloga da ispustite pincetu iz ruke i pustite obrve da rastu kako one žele? Prepustite se majci prirodi oko mjesec dana i tek ih onda počnite pravilno oblikovati.

Idealan oblik i debljina obrva imaju jako malo veze s oblikom lica u cijelosti, tačnije skoro i da nemaju. Oblik obrva u stvari ovisi o veličini ostalih dijelova lica, tj. služi za dobar balans, a najviše ovisi o obliku i veličini oka, kao i razmaka između očiju. Evo nekoliko osnovnih pravila kojima bi se trebalo voditi prilikom odstranjivanja suvišnih dlačica.

Sitne oci
Malo lice sa sitnim približenim ocima zahtijeva delikatniji oblik obrva. Trebale bi biti tanke i imati blagi luk. Ne radite nista ekstremno da ne biste izgledali kao Gargamel.

Razmaknute oci
Ako je razmak izmedju ociju velik, olovkom docrtajte prednji dio obrva i na taj nacin ih priblizite jednu drugoj. Tako će oci izgledati blize.

Tuzne oci
Pogled tužnog kuceta nitko ne zeli, a obrve s izrazenim lukom mogu samo sve pogorsati. Docrtajte krajeve obrva tako da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju lagano prema sljepoocnici. Na taj nacin cete vizualno podici oko.
Duboko usadjene oci
Ako su vam oči blago upale, a ostali dijelovi lica vrlo izraženi, onda sebi možete dozvolit veće i čupavije obrve.
Spusteni kapci
Kad su na ocima kapci spusteni, blago izvijen luk je odgovarajuci. To zakrivljenje vizualno podize kapak. Da biste dobili zeljeni oblik, obratite paznju na to da cupate obrve s donje strane, i to od sredine prema van.
Primaknute oci
Ako su vam oči previše primaknute, izbjegavajte da i obrve budu previše blizu. Pincetom odstranite malo više dlačica s unutrašnje strane obrva, a olovkom produžite krajeve. Na taj način oči će izgledat udaljenije.

Nema komentara:

Objavi komentar