Powered By Blogger

utorak, 11. veljače 2014.

Pirinac sa karijem

Potreban materijal:

1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
400g pirinča okruglog zrna
150g graška
40g maslaca
ulje
so, mešavina začina
mleveni crni biber
1 kašičica karija
sveži peršun

Priprema:

Crni luk sitno iseckati. Šargarepu iseckati na kockice. Zagrejati ulje u tiganju, pa dodati crni luk i šargarepu. Pržiti nekih 5 minuta, dok luk ne postane staklast, pa dodati oprani pirinač i naliti vodom, tek toliko da prekrije povrće. Posoliti. Na umerenoj vatri kuvati uz povremeno mešanje i nalivanje vode dok pirinač ne bude na pola kuvan. Dodati grašak i začiniti mešavinom začina i mlevenim biberom po ukusu. Kuvati uz povremeno dolivanje vode dok se pirinač i grašak ne skuvaju. Kada je jelo gotovo, dodati kari, isključiti ringlu, pa dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Posuti svežim peršunom i poslužiti.


Nema komentara:

Objavi komentar