Powered By Blogger

ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Krompir sa sunkom i kackavaljem

Potreban materijal:

6 krompira
100gr kačkavalja
100gr šunke

za bešamel:

2 kašike brašna
250ml mleka
1 žumance
1 kašika rendanog tvrdog ovčjeg sira
biber, so

potrebno je još:

30gr maslaca
malo ulja


Priprema:

Krompir dobro oprati i skuvati u ljusci. Zatim ga ocediti, oljuštiti i iseći na kolutove. U poseban sud staviti mleko, posoliti, pobiberiti, dodati brašno i kuvati mešajući na tihoj vatri dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i umešati žumance i rendani sir. Krompir poređati u nauljenu posudu za pečenje. Preko krompira staviti krupnije sečenu šunku, kao i kačkavalj. Preliti preko toga pripremljeni bešamel i preko staviti na listiće sečeni maslac. Staviti u rernu zagrejanu na 200C da se zapeče, nekih 20 minuta.


Nema komentara:

Objavi komentar